Systemingenjör

Om ACTIA Nordic:

ACTIA Nordics Linköpingskontor startade 2009 och har sedan dess varit med och format framtiden för fordonsindustrin. Vår teknik används bland annat för att spåra stulna fordon, automatiskt larma SOS vid en olycka, hålla fordons och maskiners mjukvara uppdaterad (*Over The Air’), och även till autonoma fordon. I vårt Tech-Center i Mjärdevi är vi cirka 120 anställda och konsulter som arbetar i en rad spännande projekt. Vi har ett fantastiskt gäng med världsledande kunskap inom vårt område och arbetar med kunder såsom Volvo Cars, Jaguar, LandRover, Scania, Volvo Trucks, Toyota m.fl. Vi söker nu efter nya kollegor som liksom vi, vill utveckla teknik för morgondagens fordon. Låter det intressant? Läs då vidare.

Arbetsuppgifter:

ACTIA Nordic söker nu efter en systemingenjör till kontoret i Linköping. I korthet kan systemteamet beskrivas som interna projektledare. De är länken mellan våra kunders teknikavdelningar och vår egen utveckling, men är också en länk mellan olika interna discipliner. Huvuduppgifterna är att definiera våra produkters arkitektur, koncept och funktion samt att följa upp att resultatet blev det avsedda. Teamet deltar i hela produktcykeln, med början i att arbeta fram en kravspecifikation baserad på kundkrav, interna krav, lagkrav m.m och förfina dessa till realiserbara krav i vårt kravverktyg DOORS. I detta ingår normalt mycket kundkontakter. Det tar fram konceptuella tekniska lösningar och dokumenterar dessa, och analyserar lösningarna m.a.p tillförlitlighet, funktionssäkerhet och datasäkerhet.  Det följer upp projektarbetet gentemot krav och rapporterar till kund. Arbete med certifiering av produkterna mot olika marknader kan ingå. Du kan även sköta koordineringen mellan intern och externt utlagd utveckling eller leda eller delta i kvalitetsutredningar. Förutvecklingsprojekt kring nya teknologier – både interna och tillsammans med kunder – är också en del av vårt arbete. I projekten kommer du jobba som systemarkitekt, systemingenjör eller delprojektledare - i olika kombinationer.

Våra huvudverktyg – utanför det egna huvudet - är kravdatabaser, modelleringsverktyg och förstås våra kollegor – här jobbar alla mot samma mål.

Din bakgrund: 

Vi jobbar mycket med kommunikationsteknik (t.ex. LTE, WiFi, Bluetooth, diverse fordonsbussar, telematikprotokoll, TLS m.m.), positionering av fordon, diagnostik, cybersecurity, funktionell säkerhet, batterier och en hel del annat. Du behöver vara stark inom något sådant område eller generellt inom komplexa inbyggda system.

För att passa som systemingenjör, ser vi att du har en relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom området inbyggda system. Är din tidigare erfarenhet från fordonsindustrin ser vi det som mycket meriterande.  Men är du rätt person med stort intresse, har lätt för att lära och mycket eget driv så kan det vara viktigare. Vidare talar och skriver du engelska obehindrat.

Personliga egenskaper:

För att passa för tjänsten har du ett genuint teknikintresse och gillar utmaningar. Du är nyfiken och kan snabbt sätta dig in i nya kunskapsområden, inklusive standarder och lagkrav. Du kan dessutom omvandla nyvunna kunskaper i tydliga krav, analyser och beskrivningar. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du kan hantera viktiga kundkontakter och representera ACTIA. Du trivs i en prestigelös och agil miljö. Du tar ett stort eget ansvar samtidigt som du gärna samarbetar med andra i tvärfunktionella team med internationella kontakter.

Vårt erbjudande:

  • ACTIA är det lilla men innovativa automotiveföretaget. Här riskerar du inte att försvinna i mängden, utan du kommer att bli en nyckelperson för våra framtida affärer.
  • En utvecklande tjänst för dig som person men också för din yrkesroll.
  • Ett attraktivt erbjudande med individuell lönesättning, pension och försäkringar.

Övrigt:

  • Placering: Linköping. 
  • Anställningsform: Tillsvidare, Heltid.
  • Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
  • Lön: Enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten - kontakta:

HR-Manager, Oscar Holm, 0708309687 (oscar.holm@actia.se)

Ansökan och CV skickas till HR-Manager.