Systemingenjör inom Automotive

Om ACTIA Nordic:

ACTIA Nordic AB (part of ACTIA Group) har sedan starten i Mjärdevi 2008 befunnit sig i en expansiv fas. Vi söker nu efter nya kollegor som vill arbeta i en familjär miljö med spännande IoT-teknik. Vi är i dagsläget 120 personer som fokuserar på avancerad teknikutveckling mot bl.a. bilindustrin. Vi utvecklar teknik för att spåra stulna fordon, automatiskt larma SOS vid en olycka, ladda mjukvara (over the air) till rullande fordon och naturligtvis autonoma fordon. Vi har ett fantastiskt gäng med världsledande kunskap inom vårt område och arbetar med kunder såsom Volvo Cars, Jaguar, LandRover, Scania, Volvo Trucks, Toyota m.fl. Vill du vara med och utveckla morgondagens teknik i bilar? Läs då vidare.

Arbetsuppgifter:

Systemingenjören har en central roll i utvecklingsarbetet och är en länk mellan våra kunders teknikavdelningar och vår egen utveckling, men också mellan olika interna discipliner. Huvuduppgifterna är att definiera produkten och att följa upp att resultatet blev det avsedda. Tjänsten innebär att delta i hela produktcykeln, med början i att arbeta fram en kravspecifikation baserad på kundkrav, interna krav, lagkrav m.m och förfina dessa till realiserbara krav i vårt kravverktyg DOORS. I detta ingår normalt mycket kundkontakter. Du deltar även i eller leder designarbetet där vi tar fram konceptuella tekniska lösningar och dokumenterar dessa, och analyserar lösningarna m.a.p tillförlitlighet, funktionssäkerhet och datasäkerhet.  Du följer upp projektarbetet gentemot krav och rapporterar till kund. Arbete med certifiering av produkterna mot olika marknader kan ingå. Du kan även sköta koordineringen mellan intern och externt utlagd utveckling och du leder eller deltar i kvalitetsutredningar. Förutvecklingsprojekt kring nya teknologier – både interna och tillsammans med kunder – är också en del av vårt arbete.

Din bakgrund:

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom området inbyggda system.  Djupa kunskaper inom ett specifikt område är värdefulla – vi behöver ’champions’ inom våra huvudområden – men du kommer att arbeta med mycket varierande teknikområden. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med utveckling enligt industriella standarder, helst med inslag av teknisk projektledning. Vidare talar och skriver du engelska obehindrat, och har du kunskaper i franska är det meriterande för tjänsten. Är din tidigare erfarenhet från fordonsindustrin ser vi det som mycket meriterande.

Personliga egenskaper: 

För att passa för tjänsten har du ett genuint teknikintresse och gillar utmaningar. Du är nyfiken och kan snabbt sätta dig in i nya kunskapsområden, inklusive standarder och lagkrav. Du tar ett stort eget personligt ansvar och är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har en förmåga och vilja att dela med dig av dina kunskaper, liksom att leda en grupp och stå upp för kvaliteten hos våra produkter. Du kan tydligt formulera såväl tekniska krav och beskrivningar som analyser till kollegor och kunder. Du är van vid att hantera viktiga kundkontakter och att representera din organisation. Du trivs i en prestigelös och agil miljö. Du arbetar utifrån en målinriktad strategi, har hög integritet samtidigt som du gärna samarbetar med andra i tvärfunktionella team med många internationella kontakter.

Vårt erbjudande:

  • ACTIA är det lilla men innovativa automotiveföretaget. Här riskerar du inte att försvinna i mängden, utan du kommer att bli en nyckelperson för våra framtida affärer.

  • En utvecklande tjänst för dig som person men också för din yrkesroll.

  • Ett attraktivt erbjudande med individuell lönesättning, pension och försäkringar.

Övrigt:

  • Placering: Linköping. 

  • Anställningsform: Tillsvidare, Heltid.

  • Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

  • Lön: Enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten - kontakta:

HR-Manager, Oscar Holm, 0708309687 (oscar.holm@actia.se)

Ansökan och CV skickas till HR-Manager.